Állattenyésztés

Az állományunk 4-es mentes állategészségügyi státuszú.

A tenyészállataink Zircről, Hajdúszoboszlóról és Franciaországból származnak.

Idősebb bikánk a 2017-es születésű Barni (Thor) szarvalt, általa a francia vérvonalat kívánjuk erősíteni az állományunkban, apja Hussac, nagyapja Eclair.

2020 szeptemberében egy franciországi, a KBS Genetic által szervezett árverésen sikerült megvásárolnunk az új tenyészbikánkat Rafit (Pif), tőle várjuk a genetikai előrehaladást az állományunkban, illetve általa növeljük majd a szarvatlan utódok számát.

2021 őszén újabb bikát vásároltunk a KBS Genetictől, Roller genetikailag szarvatlan, kiemelkedő marszélességgel, hátszélességgel és farszélességgel rendelkezik.

2020 tavaszától minden évben 15-20 tehenet Franciaországból származó szaporítóanyaggal termékenyítünk, hogy minél változatosabb tenyészállatokat állíthassunk elő.

Legfontosabb számunkra, hogy a marháinkat lehetőségeinkhez mérten maximálisan kiszolgáljuk állat-jólléti és állategészségügyi szempontból.

A takarmányozást az UBM szaktanácsadójával együttműködve végezzük saját és vásárolt alapanyagokból illetve különböző takarmány-kiegészítőkkel.Az állatainkat májustól november végéig legelőn tartjuk, szakaszosan legeltetünk, szárazság esetén lehetőségünk van öntözésre. Fedett nyári szállást alakítottunk ki pihenő dombbal és egészségügyi folyosóval, télen pedig zárt istálló áll a marháink rendelkezésére.

Pin It on Pinterest

Share This